Institut Gosa

  • Full Screen
  • Wide Screen
  • Narrow Screen
  • increase font size
  • Default font size
  • decrease font size
  • Latinica
  • English
Polazna
Wednesday, 10 March 2010 11:29

Otpočela Kampanja podizanja svesti o značaju standardizacije


Seminar "Podizanje svesti o značaju standardizacije" je namenjen industriji, proizvođačima, uvoznicima, trgovini, potencijalnim izvoznicima za EU (znak CE), laboratorijama za ispitivanje, ministarstvima i inspekcijskim službenicima.  

U organizaciji Privredne komore Srbije, Regionalne privredne komore Požarevac, Ministarstva za ekonomiju i regionalni razvoj, ANFOR – Assotiation Francaise de Normalisation  i Institutom za standardizaciju Srbije organizovan jednodnevni seminar pod nazivom – Podizanje svesti o značaju standardizacije. Direktor Instituta „Goša“, mr Marina Kutin govoriće na temu, novi standardi za zavarivanje (tekst u prilogu)!

Ovaj seminar koji se održava 10. marta u  hotelu „Dunav“u Požarevcu, jedan je iz serije od 15, u okviru kampanje podizanja svesti o značaju standardizacije. Cilj kampanje je podizanje nivoa informisanosti o standardizaciji uopšte, o načinu dolaska do informacije o standardima, o načinu učešća u standardizaciji i o novim standardima iz pojedinih stručnih oblasti.

Polaznici seminara će tako saznati više o koristi od standardizacije, zašto i kako učestvovatti u nacionalnoj, evropskoj i međunarodnoj standardizaciji, koje su direktive za mašine (harmonizovani standardi  pretpostavke usaglašenosti sa MD 2006/42/EC...) Govoriće se i o standardima tipova A, B i C, predpostavci usaglašenosti (standardi tipa C) ali i o novim standardima za zavarivanje.

Predavači su  dr Ivelin Burov, ekspert Evropske komisije zadužen za oblast standardizacije u okviru nacionalnog programa CARDS 2006 – Tehnička pomoć institucijama u oblasti infrastrukture kvaliteta u Srbiji, Ksenija Stojičić, samostalni savetnik u Institutu za standardizaciju Srbije (ISS), dr Vladimir Zeljković, naučni savetnik u Institutu tehničkih nauka SANU, član komisije za bezbednost mašina, dr Mirko Ćopić, prof. mašinskog fakulteta u Kraljevu i mr Marina Kutin, direktor Instituta „Goša“.

Potvrda realizacije Memoranduma o saradnji na projektu „Tehnička pomoć institucijama iz oblasti infrastrukture kvaliteta u Republici Srbiji“, organizovanjem ovih seminara otvara vrata ozbiljnim pripremama Srbije za ulazak u EU.   

Prevavanje "Standardi u zavarivanju"

Srodne vesti iz drugih izvora:


Calendar

May 2018
M T W T F S S
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
You are here Polazna