Institut Gosa

  • Full Screen
  • Wide Screen
  • Narrow Screen
  • Povećati slova
  • Default font size
  • povećavanje slova
  • Latinica
  • English
Novosti
Novosti
četvrtak, 03 maj 2012 12:55

Predavanja u oblasti zavarivanja

Poštovani,

Pozivamo Vas da prisustvujete predavanjima u Institutu Goša. Predavanja će biti sa sledećim temama:

1. Novosti u razvoju i proizvodnji dodatnih materijala za zavarivanje

2. Zavarivanje uslovno zavarljivih i raznorodnih materijala

3. Korozija zavarenih spojeva

koja će se održati 10. 05. 2012. god. u 11:00h u velikoj sali Instituta Goša, Milana Rakića 35, Beograd.

Predavači su predstavnici firme Elektrode – Jesenice (Slovenija) gosp. Mojca Šolar i gos. Tone Jamar, koji se godinama bave istraživanjem, proizvodnjom i rešavanjem stručnih problema iz oblasti zavarivanja i zaštite od korozije metalnih materijala.

Srdačan pozdrav,

Direktor Instituta Goša
dr Marina Kutin, dipl.maš.inž

četvrtak, 03 maj 2012 12:24

SERTIFIKATI ZA CATIA

Mladi istraživači Instituta Goša, doktoranti Marko Ristić i Stevan Budimir završili su obuku za CATIA  u CAD-CAM DATA, tokom aprila meseca, Obuka je izvedena u periodu od 02.04. - 06.04. i od 17. od 21.aprila, od strane sertifikovanih predavača CAD-CAM DATA.

OBUKE ZA NOVE POSTUPKE ZAVARIVANJA

Grupa inženjera i instruktora iz Centra za obuku zavarivača Instituta Goša, predvođeni rukovodiocem Zlatanom Milutinovićem, dipl.inž.met. IWE,u prvoj polovini aprila meseca ove godine boravili su u Nemačkoj, tačnije u gradu Manhajmu. Cilj njihovog boravka u Nemačkoj bila je obuka za elektrofuziono zavarivanje fitinga i sedala na cevnim sistemima (gas/voda) od PE materijala. Obuka je obavljena u firmi FRIATEC iz Manhajma. Firme Friatec i Glyinwed zajedno pripadaju sistemu Aliaxis Group. Domaćin timu stručnjaka iz Instituta Goša bio je gospodin Oliver Kremer, dok je za obuku bio zadužen gospodin Rainer Miler.

U okviru I Konstitutivne sednice Odbora za industriju Regionalne privredne komore Kragujevac, bice održana i prezentacija projekta W-tech, koji implementira Institut Goša. U okviru prezentacije članovima Regionalne privredne komore Kragujevac biće prezentovana i ponuda obuka, iz W-tech projekta, namenjena korisnicima iz privrede.

Prezentacija će se održati 6.aprila 2012.godine, petak, u prostorijama Regionalne privredne komore Kragujevac (Zorana Đinđića br.10/V sprat). Početak je najavljen za 11 sati.

Institut Goša u saradnji sa partnerima, koji realizuju projekat Regionalnog razvoja Bora (Obuka zavarivača), organizovao je 27. marta 2012. Workshop na temu "Nove tehnologije u zavarivanju". Video prezentacija je održana u kancelariji Regionalnog razvoja Bora, a praktični deo u prostorijama bivšeg preduzeća "Sloga".

Cilj radionice je bio upoznavanje sa novim tehnologijama u zavarivanju, ali i povezivanje potencijalnih poslodavaca sa kandidatima koje obučava Institut Goša.

U praktičnom delu radionice, pored partnera, iz Borskog regiona bilo je i 60 kandidata za zavarivače iz Bora i Majdanpeka.

VELIKI INTERES ZA ŠKOLOVANJE I OBUKU KADROVA

Visoka delegacija Sudanskog Univerziteta za nauku i tehnologiju i Karari Univerziteta iz Kartuma, predvođena prorektorima prof. dr.Elaminom Mahadijem i prof. dr. Gadalom Muhamedom,  posetila je 23. marta Institut Goša u Smederevskoj Palanci. Delegaciju su sačinjavali pored prorektora i

Dr. Ahmed Ibrahim Ahmed Sidahmed, Dean, College of Engineering, SUST
Dr. Elkhawad Ali Elfaki Ahmed, Head, School of Mechanical Engineering, SUST
Prof. Dr. Elfadil Zakaria Yahia Abdalla, Electrical Faculty, SUST
Dr. Mohammed Elhadi Ahmed Elsayed, Head, Aeronautical Engineering
Mr. Ahmed Abdul Mouti, Honorary Consul of the Republic of Serbia
Mr. Nasr Al Awad, Representative

 

Pokazan interes za saradnju

U okviru posete italijanske privredne delegacije 14 ITALIANSKIH REGIJA I PROVINCIJA U SRBIJI  ostvaren je kontakt sa firmom OML-Laboratorija za mehaničku kalibraciju. Konstatovan je obostrani interes da se ostvari saradnja na polju realizacije Mehaničkih testova izdržljivosti na materijalima, hemijske analize i kalibracije  mernih instrumenata.

Poštovani,

Institut Goša u saradnji sa svojim partnerima koji realizuju projekat regionalnog razvoja Bora (obuka zavarivača), poziva Vas da prisustvujete radionici na temu – Nove tehnologije u zavarivanju, koja će se održati 27.03.2012. (utorak).

Video prezentacija će biti održana u Boru, Kancelarija regionalnog razvoja Bora, Nikole Pašića 54/22, a praktični deo u prostorijama bivšeg pogona Sloga (pored supermarketa IDEA), u periodu od 11 – 15  sati. Agenda se nalazi u prilogu, a više informacija o samoj radionici možete dobiti na kontakt telefone:


Zlatan Milutinović, dipl.inž.,  064 83 89 003
Zorica Matić, PR menadžer, 064 83 89 044

Cilj naše radionice je upoznavanje sa novim tehnologijama u zavarivanju, ali i povezivanje potencijalnih poslodavaca sa kandidatima koje obučava Institut Goša.

U praktičnom delu radionice pored naših partnera biće i 60 kandidata za zavarivače iz Bora i Majdanpeka.

Očekujemo Vas 27.03.2012. u Boru.

NOVA ZNANJA, ZA NOVA TRŽIŠTA U REGIONU


U okviru W-tech projekta (Centar izvrsnosti za nove tehnologije zavarivanja, nauku o materijalima i primenu inženjerskog softvera) na Tehnološko-metalurškom i Rudarsko-geološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu, od 27. februara do 02. marta, održani su treninzi za istraživače Instituta Goša iz oblasti svetlosne i elektronske mikroskopije. Treninzi su sprovedeni u saradnji sa kadrovima Tehnološko-metalurškog, Rudarsko-geološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu i Instituta Jozef Stefan iz Ljubljane, koji su i partneri u projektu. Cilj treninga je prenošenje teoretskih i praktičnih znanja i iskustava istraživačima Instituta Goša iz oblasti svetlosne i elektronske mikroskopske analize.

Održana prezentacija u Visokoj tehničkoj školi strukovnih studija u Požarevcu


Prezentacija Plana obuke za privredu u okviru projekta  W-tech, pod nazivom “Program obuke i alata za olakšavanje transfera tehnologija i inovacija u metalskoj proizvodnji i industrijskom inženjeringu” održana je u Visokoj tehničkoj školi strukovnih studija u Požarevcu, dana 21. februara tekuće godine, sa početkom u 12 sati.

Strana 9 od 17

Kalendar

Novembar 2018
P U S Č P S N
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
You are here Novosti