Institut Gosa

  • Full Screen
  • Wide Screen
  • Narrow Screen
  • Povećati slova
  • Default font size
  • povećavanje slova
  • Latinica
  • English
Novosti
Novosti

PREDSTAVLJEN SISTEM ZA UČENJE NA DALJINU U ZAVARIVANJU

U Institutu Goša u Smederevskoj Palanci, u prisustvu partnera iz zemlje i privrede regiona, predstavnika Regionalne Razvojne Agencije Podunavsko-Braničevskog regiona i predstavnika Regionalne privredne komore Požarevac, uspešno je održana prva e-learning radionica, iz projekta W-tech koji finansira Evropska unija, kroz program RSEDP2. Tom prilikom predstavljen je sistem za učenje na daljinu u oblasti zavarivanja.

U okviru realizacije projekta, koji finansira Evropska unija, poznatom pod nazivom W-tech, u Institutu Goša u Smederevskoj Palanci, Prvog srpskog ustanka 202, organizuju se projektom predviđene radionice 13. i 15. decembra tekuće godine.

E-learning radionica, prezentira IQSim simulator u zavarivanju, predavač gospodin Luboš Mraz, dok će prezentaciju treninga kroz aktivnosti, demonstrirati gospodin Karl Arne.

Korišćenje metoda za učenje i trening na daljinu pomoću programa za upravljanje sadržajima za učenje „Learning Manager Sistems“, prikazaće Rodžer Berg, predstavnici partnera iz Norveške.

W-tech prezentacija inženjerskog softvera 15.12.2011. takođe u Institutu Goša u Smederevskoj Palanci, obuhvata softvere ProEngineer Wildfire, Math Cad i Fluent i Catia V5.

Zvanični predstavnici firme koji su zaduženi za distribuciju softvera za našu zemlju održaće prezentaciju u saradnji sa predstavnicima Instituta Goša iz Beograda.

petak, 09 decembar 2011 23:27

W-tech Radionica: Inženjerski softver

Poštovani,

Institut Goša organizuje W-tech Workshop, 15.12.2011. u Smederevskoj Palanci, Prvog srpskog ustanka 202, sa početkom u 10h.
Pozivamo Vas da prisustvujete prezentaciji inženjerskog softvera.

Molimo da potvrdite prijem e-maila i učešće u radionici.

U prilogu je agenda predstojeće radionice.

Projekat finansira Evropska unija kroz program RSEDP 2 (www.rsedp2serbia.eu).

Srdačan pozdrav,

INSTITUT GOŠA d.o.o.
Direktor
Dr Marina Kutin, dipl.inž.IWE

Pozivnica u pdf formatu

petak, 09 decembar 2011 21:53

W-tech Radionica: Učenje na daljinu

Poštovani,

Institut Goša organizuje W-tech E-learning Workshop, 13.12.2011. u Smederevskoj Palanci, Prvog srpskog ustanka 202, sa početkom u 9h.
Pozivamo Vas da prisustvujete prezentaciji i molimo da potvrdite prijem e-maila i učešće u radionici.

U prilogu je agenda predstojeće radionice.

Projekat finansira Evropska unija kroz program RSEDP 2 (www.rsedp2serbia.eu).

Srdačan pozdrav,

INSTITUT GOŠA d.o.o.
Direktor
Dr Marina Kutin, dipl.inž.IWE

Pozivnica u pdf formatu

W-tech Workshop: E-learning

petak, 09 decembar 2011 21:51

Promocija projekta W-tech u Šapcu

Dana 25.11.2011. sa početkom u 12,30 h, u Centru za stručno usavršavanje u Šapcu održana je prezentacija  projekta: ”W – Tech – Centar za inovacije i transfer tehnologija u zavarivanju, nauci o materijalima i primeni inženjerskih softvera“.

Ciljeve i očekivane rezultate ovog projekta, koji realizuje Institut „Goša“d.o.o - Beograd u saradnji sa Delegacijom EU u Republici Srbiji, obrazložila je Dr.Mirjana Puharić, Rukovodilac Centra za inženjerski softver.

U okviru izlaganja o projektu, poseban osvrt je  napravljen na  obuke za softvere Catia V5, ProEngineer Wildfire i MathCad. Ove obuke predstavljaju deo aktivnosti koje će se odvijati u toku ove i sledeće godine, u okviru ovog projekta.

RAZNOVRSNIJIM USLUGAMA DO NOVIH KORISNIKA

U Institutu Goša u Smederevskoj Palanci, u upravo otvorenoj Konferencijskoj sali, 07. decembra uspešno je prezentiran projekat W-tech koji finansira Evropska unija kroz program RSEDP 2.

Prezentacijom je potvrđeno da projektom W-tech Institut Goša značajno podiže kapacitete svojih usluga.

Promociju su zajednički organizovali Privredna komora Srbije i Institut Goša. Predstavljene su usluge Centra za zavarivanje sa postojećom opremom i kapacitetima i akreditovanim laboratorijama za ispitivanje i kontrolu materijala.

Centar za inovacije i transfer tehnologija u zavarivanju, nauci o materijalima i primenu inženjerskog softvera predstavila je dr Marina Kutin, direktor Instituta Goša, dok je sekretar Udruženja za metalsku i elektro industriju, Ljubiša Obradović pozdravio prisutne goste i poslovne partnere iz Crne Gore.

Najveći svetski skup posvećen učenju na daljinu ONLINE EDUCA, 17th International Conference on Technology Supported Learning &Training, održan je od 30. novembra do 2.decembra 2011 u Berlinu. Predstavnici našeg partnera Tehnološki fakultet, Sør-Trøndelag, University College (HiST) Trondheim iz Norveške, profesor Džon Stav i Tord Talmo su prezentovali E-Učionicu Instituta Goša sa implementiranim simulatorom u zavarivanju iQSim, implementiranim kroz projekat W-tech.

Trening tutora i obradu primera za simulator u zavarivanju , iQSim, održao je predstavnik  partnera u projektu, Tehnološki fakultet, Sør-Trøndelag, University College (HiST) Trondheim iz Norveške, gospodin Luboš Mraz. Trening je, kao jedna od aktivnosti radnog paketa 2 u prjektu W-tech, održan 29. i 30. novembra 2011. u Institutu Goša u Beogradu.

 

NOVE TEHNOLOGIJE ZA NOVO VREME

U organizaciji Privredne komore Srbije i Instituta Goša, u Smederevskoj Palanci 7. decembra organizuje se promocija projekta W-tech – Centra za inovacije i transfer tehnologija u zavarivanju, nauci o materijalima i primenu inženjerskog softvera. Poslovnim partnerima iz zemlje i inostranstva biće prezentirane i usluge Centra za zavarivanje i pratećih laboratorija.

Osim toga, poslovni partneri će moći da prisustvuju i predstavljanju Fabrike elektroda „Piva“ iz Plužina. Promocija će se održati sa početkom u 11h u prostorijama Instituta Goša u Smederevskoj Palanci, Prvog srpskog ustanka 202.

ponedeljak, 05 decembar 2011 12:21

Poseta predstavnika HIST-a Institutu Goša

Početkom novembra Institut Goša je posetila delegacija sa HIST Univerziteta, Tehnološkog fakulteta iz Trondhajma, Norveška. Profesor Džon Stav i g-din Arild Smolan su tokom posete predstavili i prezentirali nova softverska rešenja za učenje na daljinu, učenje kroz aktivnosti (Activity Based Training), rešenja za simulatore i upotrebu mobilnih uređaja (SRS). Takođe, razgovaralo se i o mogućnostima proširenja dosadašnje uspešne saradnje.

Poseta predstavnika HIST-a

Strana 10 od 17

Kalendar

Novembar 2018
P U S Č P S N
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
You are here Novosti