Institut Gosa

  • Full Screen
  • Wide Screen
  • Narrow Screen
  • Povećati slova
  • Default font size
  • povećavanje slova
  • Latinica
  • English
Novosti
Novosti

U Institutu Goša, u Beogradu, dana 26.maja 2014, otpočeo je Kurs za vizuelnu kontrolu zavarenih spojeva, treći po redu. Kurs se izvodi u saradnji sa partnerom iz Slovačke, CECH ZVÁRAČSKÝCH ODBORNÍKOV, Trnava. Predavači su stručnjaci iz Instituta Goša, a međunarodno priznate diplome obezbeđuju naši partneri.

 

POŠTOVANI PARTNERI I PRIJATELJI,

 

KAO ŠTO VAM JE POZNATO SRBIJA SE NALAZI U NAJTEŽOJ SITUACIJI ZBOG NESREĆA KOJE SU IZAZVANE NEDAVNIM POPLAVAMA. TO JE I RAZLOG ZBOG KOG VAM UPUĆUJEMO

 

POZIV ZA POMOĆ STANOVNIŠTVU UGROŽENOM POPLAVAMA NA TERITORIJI REPUBLIKE SRBIJE

 

KAKO BI SMO MOGLI DA POMOGNEMO STANOVNIŠTVU DA SE ŠTO PRE VRATI U SVOJE DOMOVE I NASTAVI NORMALAN ŽIVOT.

POMOĆ TREBA UPUTITI NA ADRESE I BROJEVE TELEFONA KOJE JE OBJAVILA VLADA REPUBLIKE SRBIJE ILI DIREKTNO CRVENOM KRSTU REPUBLIKE SRBIJE.

IMAJUĆI U VIDU DA SMO DO SADA IMALI ZNAČAJNU SARADNJU, SIGURNI SMO DA ĆETE IMATI RAZUMEVANJA ZA POZIV KOJI VAM UPUĆUJEMO.

U Institutu Goša, Beograd, uspešno je završen Kurs za vizuelnu kontrolu zavarenih spojeva i dodeljene su međunarodno priznate diplome kandidatima od strane stručnjaka iz Instituta Goša i partnera iz Slovačke - CECH ZVÁRAČSKÝCH ODBORNÍKOV iz Trnave.

U sredu, 09.04.2014., u organizaciji Privredne komore Srbije i resornog ministarstva, direktor Instituta Goša, Mirko Ličina, sa saradnicima i predstavnicima drugih delova „Goše“, primili su privrednu delegaciju Alžira, na čelu sa pomoćnikom ministra Ministarstva ta brodogradnju, Mustapha Bansehli, i grupu direktora iz oblasti brodogradnje, i uz obilazak Muzeja „Goša“, podsetili na raniju uspešnu saradnju i obostrano izrazili želje i namere za nastavak saradnje. Potom je privredna delegacija Alžira upoznata, kroz prezentaciju, sa delatnosti i potencijalima Instituta Goša.

Posebno interesovanje je bilo za oblast edukacija u zavarivanju, novim tehnološkim dostignućima u brodogradnji, te mogućnostima akreditovanih laboratorija Instituta Goša.

Cilj posete je bio uspostavljanje poslovne saradnje Instituta Goša sa brodogradnjom i drugim granama privrede Alžira, i to u nekoliko faza. Saradnja bi trebala da krene pre svega u oblasti edukacija osoblja u zavarivanju: Međunarodnih inženjera (IWE) i tehnologa(IWT) u zavarivanju i zavarivača, obuke osoblja za ispitivanja zavarenih spojeva metodama bez razaranja (IBR), kao i edukacija u pripremi – Međunarodnih inspektora(IWI C) i specijalista(IWS). Prema predlogu, obuke bi se obavljale najpre u Institutu Goša, a potom u Alžiru. U sledećoj fazi, predloženo je i uspostavljanje odgovarajućih institucija, centara i laboratorijskih kapaciteta u Alžiru.

utorak, 01 april 2014 14:01

Institut Goša u Smederevskoj Palanci

NOVI CIKLUS KURSEVA

U Institutu Goša u Smederevskoj Palanci, Prvog srpskog ustanka 202,  uskoro kreće novi ciklus edukacija - kursevi u oblasti ispitivanja materijala i zavarenih spojeva metodama bez razaranja (IBR), koje Institut Goša organizuje u saradnji sa partnerima iz Slovačke - CECH ZVÁRAČSKÝCH ODBORNÍKOV iz Trnave.

Kurs vizuelne kontrole (VT II) traje nedelju dana, a za polaznike je neophodno da poseduju najmanje srednju stručnu spremu. Nakon završenog kursa polaznici dobijaju međunarodni sertifikat za vizuelnu kontrolu nivo II, koji je priznat u celom svetu.

U pripremi su ispitivanje penetrantima (PT), ispitivanje magnetskim česticama (MT), ultrazvučno ispitivnaje debljine (UTT), ultrazvučno ispitivanje (UT) i radiografska ispitivanja(RT).

Kursevi će se realizovati u Smederevskoj Palanci u Centru za obuku zavarivača.

DOŽIVI NAUKU KROZ FIZIKU, HEMIJU I MEHANIKU III

I ove godine, 04. Aprila u Mašinsko-elektrotehničkoj školi Goša u Smederevskoj Palanci, održaće se školski festival nauke.

Školski festival nauke će otvoriti predstavnici Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i predstavnici Centra za promociju nauke, a prisutne će pozdravitiu direktor škole Vladan Starčević.

Institut Goša će ove godine, učesnicima školskog festivala prezentirati simulator zavarivanja i termovizijsku kameru. Posetioci će moći da se preko promotivnog materijala i CD prezentacije, upoznaju sa novim tehnologijama zavarivanja i ispitivanja materijala koje se obavljaju u Centru za obuku zavarivača i u akreditovanim laboratorijama Instituta Goša.

Institut Gosa veoma poklanja pažnju osavremenjavanju ispitno-merne opreme u cilju unapređenja procesa rada u akreditovanim laboratorijama.

Realizacijom digitalizacije procesa ispitivanja upotrebom kidalice i Šarpijevog klatna,  omogućeno je da Laboratorijia za  mehanička  i  metalografska ispitivanja u Institutu Goša obavlja na savremen način  sa značajno smanjenom mernom nesigurnošću.

Digitalizaciju opreme i savremena metoda je omogućena realizacijom projekta W-tech, finansiranog od strane Evropske unije, kroz projekat RSEDP2.

U cilju podizanja nivoa informisanosti privrede o istraživačko - razvojnim mogućnostima u oblasti industrijskog inženjeringa, novih tehnologija zavarivanja i ispitivanja materijala, održana je prezentacija Instituta Goša pod nazivom „PREZENTACIJA PROGRAMA INSTITUTA GOŠA d.o.o - Beograd” . Prezentaciju je pratila živa i vrlo interesanta diskusija. Organizator skupa je Regionalna privredna komora Valjevo. Prezentacija je održana 20.marta 2014. godine u prostorijama RPK Valjevo.

četvrtak, 20 februar 2014 13:37

Analizirani rezultati učešća na projektima

ISTRAŽIVAČI USPEŠNI I U PREDHODNOJ GODINI

 

Za istraživače Instituta Goša, 7 doktora nauka, 11 doktoranata i veći broj stručnih saradnika,koliko ih je trenutno zaposleno u Institutu Goša, 2013. godina bila je veoma uspešna. Naime, istraživači Instituta Goša su u prošloj godini bili angažovani na 13 projekata, a u 2014. biće angažovani na ukupno 9 projekata finansiranih od strane Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije.

Uspešno je okončan projekat W-tech (Centar izvrsnosti za nove tehnologije zavarivanja, nauku o materijalima i primenu inženjerskog softvera) koji je finansiran od strane Evropske unije kroz program RSEDP 2, u vrednosti od 755 000 evra.

petak, 14 februar 2014 12:19

NOVI KURS ZA VIZUELNU KONTROLU

U toku je upis na kurs za vizuelnu kontrolu zavarenih spojeva

koji organizuje Institut Goša u saradnji sa partnerima iz Slovačke, CECH ZVÁRAČSKÝCH ODBORNÍKOV iz Trnave. Kurs će se održati krajem februara meseca u prostorijama Instituta Goša, Milana Rakića 35. Nakon završenog kursa polaznici dobijaju međunarodni sertifikat za vizuelnu kontrolu, nivo II, priznat u celom svetu.

Kurs vizuelne kontrole traje nedelju dana, a za polaznike kursa neophodno je da poseduju najmanje srednju stručnu spremu. Broj mesta je ograničen.

Pozivamo poslovne partnere i pojedince, zainteresovane za ovaj kurs, da se jave na sledeće kontakt telefone:

 

Tel.:     011 24 12 222 ili 026 322 043

Mob.:

064 83 89 844 – Dragan Stanimirović, dipl.inž.EWE

064 83 89 826 - Milan Prokolab, dipl.inž.IWE

064 83 89 003 -  Zlatan Milutinović, dipl.inž.IWE

Strana 6 od 17

Kalendar

Novembar 2018
P U S Č P S N
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
You are here Novosti