Institut Gosa

  • Full Screen
  • Wide Screen
  • Narrow Screen
  • Povećati slova
  • Default font size
  • povećavanje slova
  • Latinica
  • English
Novosti
Novosti

Poštovani,

pozivamo Vas da prisustvujete prezentaciji jednonedeljnog Osnovnog kursa robotskog zavarivanja.

Prezentacija će se održati dana 28.11.2013. god., u prostorijama Instituta Goša (Milana Rakića 35,Beograd) sa početkom u 11 sati.

Pozivnicu možete preuzeti ovde ...

četvrtak, 31 oktobar 2013 14:35

Prezentacija firme Magnatech u Institutu Goša

U prisustvu većeg broja poslovnih partnera iz malih i srednjih preduzeća i kompanija sa kojima dugi niz godina sarađuje Institut Goša, 29. oktobra  u Beogradu u prostorijama Instituta, održana je prezentacija poznate američko-holandske firme Magnatech. Ova firma je lider u oblasti orbitalnog zavarivanja, svih prečnika i materijala cevi. Prezentaciji je prisustvovao i jedan broj predstavnika štampanih medija, specijalizovanih za industrijski inženjering i proizvodnju, kao i predstavnik firme Proficut doo, zastupnik Magnatech za Srbiju i zemlje u okruženju.

Prezentaciju Instituta  Goša realizovao  je  Mirko Ličina, vd direktor Instituta Goša, a Jeroen van Maurik, Magnatech.

KVALITET KURSA OPREDELIO POLAZNIKE

U Institutu Goša u Beogradu, 28. oktobra otpočeo je kurs za međunarodne inženjere i tehnologe zavarivanja, deveti po redu, i trajaće do polovine 2014.godine. Kurs su otvorili vd direktor Instituta Goša Mirko Ličina i Vencislav Grabulov, izvršni direktor Duz Cert Persa Srbija, i tom prilikom su izrazili zadovoljstvo brojem prijavljenih polaznika. Ove godine, ih je dvadesetpetoro iz čitave Srbije, a očekuje se uključivanje polaznika i iz Makedonije. Među polaznicima su i dve koleginice iz privatnih kompanija iz Pančeva.

Teorijski  deo kursa realizovaće se u Beogradu, od strane najeminentnijih predavača sa Beogradskog Univerziteta, instituta i velikih kompanija iz Srbije. Praktični deo obaviće se u Smederevskoj Palanci u Centru za obuku zavarivača, koji je opremljen sredstvima EU, preko projekta W-tech u vrednosti od 755000 evra.

W-TECH PROJEKAT OMOGUĆIO NOVE USLUGE

U Institutu Goša u toku su intenzivne pripreme za atestaciju zavarivača za polimere, pre svega, za zavarivanje cevi koje se koriste za vodovodnu i gasnu mrežu. Standard po kome će se vršiti atestacija je EN ISO 13067, primeren međunarodnim i evropskim normama.

Institut Goša je realizacijom projekta W-tech u saradnji sa EU i partnerima iz zemlje i inostranstva, između ostalog, dobio i adekvatnu opremu (višeprocesni aparat 250A, MIG/MAG/TIG/E i prateću opremu, MIG/MAG 400A uređaj za zavarivanje plastike i uređaj za ultrazvučno zavarivanje). Razvijena su četiri nova trening programa za proizvodnu industriju i inženjering, uključujući i trening program zavarivanja polimera koji je rezultirao upravo atestacijom zavarivača za ovaj veoma traženi postupk zavarivanja.

četvrtak, 12 septembar 2013 13:57

Deveti kurs IWE/IWT u školskoj 2013./2014.

Obaveštavamo Vas da Institut GOŠA organizuje i ove školske godine kurs za međunarodne inženjere zavarivanja
(IWE) i međunarodne tehnologe zavarivanja (IWT), deveti po redu, u Centru za obrazovanje IWE/IWT.

Kurs se organizuje i održava prema programu i pravilima Međunarodnog instituta za zavarivanje IIW (Doc.  IAB-001r4-10, Doc. IAB-252r1-11) i Evropske federacije za zavarivanje (EWF). Ovaj kurs pripada jedinstvenom i sveobuhvatnom sistemu obrazovanja, obuke, kvalifikacije i sertifikovanja koji se primenjuje na pojedince i kompanije i koji je usaglašen na svetskom nivou.

Za više detalja, kontakte i prijave preuzmite dokument Obaveštenja ovde...

četvrtak, 12 septembar 2013 13:16

5. septembra održan Sajam privrede u Smederevu

IZLOŽBA PROIZVODA I USLUGA

Institut Goša, tradicionalno, promovisao edukacije u zavarivanju i laboratorijske usluge.

Ovogodišnji Sajam privrede u Smederevu otvorio je pomoćnik gradonačelnika za privredu, investicije i razvoj, Prvoslav Nedeljković u prisustvu brojnih predstavnika lokalne samouprave i privrede. On je pozdravio učesnike privredne izložbe koji se već tradicionalno predstavljaju, ali i one koji su prvi put u Smederevu.

Institut Goša ima dobru saradnju, već duži niz godina, s preduzećima iz Podunavsko-Braničevskog okruga, pa je ovo bila lepa prilika za ponovne susrete i kontakte.

REALIZOVANI MNOGOBROJNI SUSRETI

Mađarski privredni dan - INOCOOP 2013. Zrenjanin, održan je 30. avgusta ove godine, u novoj Hali sportova, kao prateća manifestacija Privrednog sajma u Zrenjaninu.

Manifestaciju su otvorili Milan Radovanović, predsednik Regionalne privredne komore Zrenjanin i Laslo Kovač, predsednik Mađarsko-srpske trgovinske i industrijske komore. Pokrovitelj je Ministarstvo privrede Srbije.

Institut Goša su na ovoj manifestaciji predstavljali Mirko Ličina, vd direktora, i pomoćnik direktora dr Zoran Filipović, koji su ostvarili mnogobrojne kontakte sa predstavnicima mađarskih i srpskih firmi zainteresovanih za usluge Instituta Goša i obuke u zavarivanju.

Institut Goša od 5. – 8. septembra 2013. učestvuje na Privrednom sajmu u Smederevu, poznatijem pod nazivom "Smederevska jesen".

ponedeljak, 15 jul 2013 12:56

Promocija Instituta Goša u Vranju

U maloj sali grada Vranja, u organizaciji Regionalne privredne komore Leskovac, kancelarija u Vranju, 10. jula ove godine, održana je prezentacija Instituta Goša.

Tema prezentacije je bila, obuka zavarivača, inženjera i tehnologa zavarivanja, ispitivanje zavarenih spojeva i materijala. Promovisane su usluge Instituta Goša iz oblasti zavarivanja, kao i nove usluge dobijene realizacijom projekta W-tech, ali i tražene mogućnosti za zajedničku saradnju sa partnerima iz Vranja i ostalim preduzećima sa juga Srbije.

MODERNIZOVANE LABORATORIJE I OMOGUĆENE NOVE USLUGE

 

Nekoliko meseci, po završetku W-tech projekta, koji je trajao  dve i po godine, u Institutu Goša, sumiraju se rezultati implementacije projekta i prave intenzivni planovi za upošljavanje kapaciteta i predstavljanje novih usluga partnerima u Srbiji i regionu. Ono što je dobijeno i naučeno ovim projektom traži valorizaciju u neposrednoj praksi, opšti je zaključak. Upravo, to su zadaci na kojima će bez obzira na letnji period, raditi stručnjaci Instituta Goša.

U Institutu Goša u Beogradu, u skladu sa realizacijom projekta W-tech, finansiran od strane EU kroz program RSEDP2, 24.maja su uručeni sertifikati o završenim kursevima MatCad 2.0. i Creo Parametric 2.0. Kurseve za MatCad 2.0. i Creo Parametric 2.0. je pohađalo četvoro istraživača Instituta Goša i 14 učesnika iz privrede.

Sertifikate je polaznicima kurseva uručio zamenik direktora Instituta Goša, Mirko Ličina dipl.inž. u prisustvu Aleksandra Mandića dipl.inž, predstavnika kompanije „CPS-CAD Professional Systems“, specijalizovane kompanije iz oblasti CAD/CAM/CAE tehnologije, a sa kojom su u saradnji izvedeni treninzi iz inženjerskih softvera MatCad 2.0. i Creo Parametric 2.0 u okviru projekta W-tech.

Nakon svečane dodele sertifikata, učesnici su razmenili pozitivne utiske sa treninga kako o samim treninzima tako i o mogućnostima primene stečenih znanja. Pri tome je bilo značajnih pitanja o daljem usavršavanju, mogućnostima saradnje i podrške i nakon završetka projekta.

Strana 7 od 17

Kalendar

Novembar 2018
P U S Č P S N
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
You are here Novosti