E-Učionica Instituta Goša


Preskoči Glavni meni

Glavni meni

Preskoči Kalendar

Kalendar

Ned Pon Uto Sre Čet Pet Sub
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Danas Nedjelja, 12. Juli 12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Besplatni softveri


Preuzmite Adobe reader
Preuzmite Fleš plejer
Preuzmite FireFox


Preskoči Anketa / Pool

Anketa / Pool

Have you experience with this type of learning? Da li ste ranije učili na ovaj način?
ne / no (4)

da / yes (0)

Preskoči Aktivni korisnici

Aktivni korisnici

(poslednjih 5 minuta)
Nema

 • Pocetak Demo

  Dobrodošli u E-Učionicu, Institut Goša

  Institut Goša je priredio E-Učionicu sa svrhom da na najlakši način, sa mesta i u vreme koje Vama odgovara, možete učiti putem Interneta iz materijala koje smo Vam pripremili..
  Korisnici E-Učionice mogu raditi i učiti u okviru tri vrste edukacija:

  1. Demonstrativni kurs -
  dostupan bez ograničenja svim korisnicima, u ulozi gosta. Demonstracija daje prikaz mogućnosti rada i učenja koji će u najvećoj meri biti primenjeni u kursevima
  2. Interna edukacija -
  edukacije pristupačne samo zaposlenima Instituta Goša. One imaju za cilj unapređenje postojećih znanja i veština iz oblasti delatnosti ali i iz drugih tema za koje su se zaposleni izjasnili kroz Internu anketu.
  3. Eksterna edukacija -
  edukacije u ponudi. Korisnici koji se prijave i upišu odgovarajući kurs dobijaju korisnički nalog pomoću kog pristupaju svom upisanom kursu - edukaciji. Izdvajamo: Kurs IWE/IWT


  Izdvajamo

  iQSim simulator u zavarivanju - slobodan pristup i korišćenje

  Za potrebe srpske privrede simulator iQSim je preveden, priređen za srpski jezik i implementiran u E-učionicu Instituta Goša. Ovaj softver prati i odgovarajuće korisničko uputstvo na srpskom jeziku. Celokupna implamentacija iQSim za potrebe srpske privrede obavljena je kroz projekat W-tech, finansiran od strane Evropske unije kroz program RSEDP 2. Prilagođavanje programa za srpski jezik urađeno je u saradnji sa stručnjacima Tehnološkog fakulteta, Sør-Trøndelag University College (HiST) iz Trondheima u Norveškoj, koji su i razvili ovaj alat. Sam softver iQsim je razvijen kroz projekat Leonardo da Vinci Development of Inovation iQSim project 2008-2001.

  Softver je besplatan za pristup i korišćenje, a namenjen je edukaciji, diskusiji pri učenju, svima koji žele da razumeju bolje osnove za nekoliko postupaka zavarivanja ili provere svoje znanje. Uputstvo za upotrebu na srpskom jeziku je dato u prilogu.

 • iQSim simulator - kliknite ovde i pokrenite program datoteka
 • Korisničko uputstvo za iQSim simulator u zavarivanju PDF dokument
 • Edukativni video materijali u oblasti zavarivanja datoteka

 • Cilj je da se ovaj vredan alat predstavlja i primenjuje za obuku u oblasti zavarivanja: personala u oblasti zavarivanja, studijskim programima, specijalističkim i drugim oblicima obrazovanja u Srbiji. Srpska verzija programa iQSim je dostupna za korišćenje na usmenim predavanjima iz obuke personala u zavarivanju, ali je takođe implementirana i u E-Učionici Instituta Goša, za potrebe učenja na daljinu.

  Evropska unijaProjekat W-tech je finansiran od strane Evropske unije kroz program RSEDP2
  www.rsedp2serbia.eu.

Kategorije kurseva


Informacije

Slika Suzana Linić
Međunarodni kursevi IWE i IWT u Institutu Goša u školskoj 2013./2014.
napisao/la Suzana Linić - Utorak, 3. Decembar 2013., 22:07
 
Otvaranje kursa IWE/IWT školske 2013./2014.

Obaveštavamo Vas da Institut GOŠA organizuje i ove školske godine kurs za međunarodne inženjere zavarivanja (IWE) i međunarodne tehnologe zavarivanja (IWT).

Deveti kurs za međunarodne inženjere zavarivanja (IWE) i osmi kurs za međunarodne tehnologe zavarivanja (IWT), počinje 28. Oktobra 2013. god. svečanim otvaranjem.
Obuka se obavlja u Beogradu (teoretski deo) i u Smederevskoj Palanci (praktični deo):
- za međunarodne inženjere u zavarivanju IWE (link) i
- međunarodne tehnologe u zavarivanju (link)

Kurs se organizuje i održava prema programu i pravilima Međunarodnog instituta za zavarivanje IIW (Doc. IAB-001r4-10, Doc. IAB-252r1-11) i Evropske federacije za zavarivanje (EWF) (detaljnije ovde...). Ovaj kurs pripada jedinstvenom i sveobuhvatnom sistemu obrazovanja, obuke, kvalifikacije i sertifikovanja koji se primenjuje na pojedince i kompanije i koji je usaglašen na svetskom nivou.

Detalji o obuci i kontakt podaci se nalaze u dokumentu koji možete preuzeti ovde...


Kontakti:
Viši naučni saradnik, Katavić dr Boris, dipl.ing.met., IWE –
Rukovodilac kursa za školovanje IWE/IWT i Rukovodilac Istraživačko - obrazovnog centra za zavarivanje i srodne postupke
Tel. 011/2412-222
Fax. 011/2410-977
boris.katavic(at)institutgosa.rs

Zlatan Milutinović, istraživač saradnik, dipl.ing.met., IWE -
Tel. 011/2412-222
Fax. 011/2410-977
E-mail: zlatan.milutinovic(at)institutgosa.rs

Milan Prokolab, istraživač saradnik, dipl. ing.maš., IWE -
Mob. 064/8389826
Fax. 011/2410-977
E-mail:milan.prokolab(at)institutgosa.rs

Slika Suzana Linić
KVALITET KURSA OPREDELIO POLAZNIKE
napisao/la Suzana Linić - Nedjelja, 3. Novembar 2013., 17:06
 

U Institutu Goša u Beogradu, 28. oktobra otpočeo je kurs za međunarodne inženjere i tehnologe zavarivanja, deveti po redu, i trajaće do polovine 2014.godine. Kurs su otvorili vd direktor Instituta Goša Mirko Ličina i Vencislav Grabulov, izvršni direktor Duz Cert Persa Srbija, i tom prilikom su izrazili zadovoljstvo brojem prijavljenih polaznika. Ove godine, ih je dvadesetpetoro iz čitave Srbije, a očekuje se uključivanje polaznika i iz Makedonije. Među polaznicima su i dve koleginice iz privatnih kompanija iz Pančeva.

Teorijski deo kursa realizovaće se u Beogradu, od strane najeminentnijih predavača sa Beogradskog Univerziteta, instituta i velikih kompanija iz Srbije. Praktični deo obaviće se u Smederevskoj Palanci u Centru za obuku zavarivača, koji je opremljen sredstvima EU, preko projekta W-tech u vrednosti od 755000 evra.


Preskoči Moji kursevi

Moji kursevi